Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Odlat kött ger inga öppna landskap

Bild: Fredrik Sandberg/TT

ETC nyhetsmagasin

Den biologiska mångfalden utgör grunden för maten vi äter – och vår kultur. Det är budskapet från flera forskare vid SLU, som därmed förkastar tekniska lösningar och nya livsmedel.

Samtidigt som FN:s toppmöte om biologisk mångfald pågår i Colombia presenterar SLU Future Food en ny rapport – ”Den biologiska mångfalden och maten vi äter”. Rapporten är en antologi författad av ett antal forskare vid Sveriges lantbruksuniversitets Centrum för biologisk mångfald.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.