Hoppa till innehållet

Inrikes

Ingen Tidöregering om det var val idag

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch på valvakan när partiets siffror i EU-valet presenterades i söndags. Skulle det vara riksdagsval idag skulle KD få bara 2,8 procent enligt SCB.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch på valvakan när partiets siffror i EU-valet presenterades i söndags. Skulle det vara riksdagsval idag skulle KD få bara 2,8 procent enligt SCB.

Bild: Caisa Rasmussen/TT

Dagens ETC

KD och L har precis ställt undan champagneglasen och ballongerna efter att de firat att de höll sig kvar i EU-parlamentet, när SCB:s stora partisympatiundersökning visar att båda partierna skulle åka ur riksdagen om det var val idag. KD blir till och med mindre än Liberalerna, med bara 2,8 procent av rösterna.

Det skulle inte finnas någon Tidöregering om det var val till riksdagen idag. Det visar SCB:s stora partisympatiundersökning. Liberalerna och Kristdemokraterna skulle båda hamna under fyraprocentsspärren och åka ur riksdagen. Liberalerna skulle få 3,2 procent och Kristdemokraterna bara 2,8 enligt mätningen som gjordes under perioden 2 till 30 maj. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.