INFO OM ETC.

2017-03-29 11:00
Beatrice Westberg, butiksansvarig.
Beatrice Westberg, butiksansvarig.

Nu öppnar ETC Bokcafé i Stockholm

Nästa vecka är det premiär för ETC Bokcafé på St. Paulsgatan 14 i Stockholm. Men vad är ETC Bokcafé för något egentligen och varför har det dragits igång? Beatrice Westberg, butiksansvarig, berättar om planerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

– Tanken är att det ska bli en given och radikal mötesplats för alla ETC-anhängare i huvudstaden. Det här är det första kaféet av flera stycken – vi siktar på att starta ETC bokcafé i varje stad där vi också finns som lokaltidning.

Vad kommer man att kunna handla?

– Dels kan man köpa fika och ETC:s direktimporterade ekologiska kaffe som rostas på plats i kafeét. Det blir en systerbutik till den butik som redan finns i ETC Solpark i Katrineholm, så allt som finns att köpa där ska finnas här med. Tomatplantor och färska tomater från ETC Tomat kommer också finnas till samma priser som i vanliga mataffärer, men odlade med kärlek och väldigt kort resväg. Och självklart också en massa böcker och tidningar!

Hur fungerar det att hyra arbetsplats?

– Det går att hyra mötesrum per dag eller timma. Då sitter man bakom stängda glasdörrar och kan prata ostört. Det går också bra att boka lokalen kvällstid för att hålla workshopar och författarträffar och andra möten.

Var: St Paulsgatan 14 i Stockholm

Öppettider: Mån–fre 8–18, lör–sön 10–17.

• Smygpremiären blir den 5 april. Då kommer författaren Anna Maria Sörberg att berätta om sin nya bok Homonationalism. Mer info finns här.

Relaterade artiklar