Hoppa till innehållet

Inrikes

M-kvinnorna: Dela på tjänstepensionen vid skilsmässa

”Varför skulle man hantera tjänstepensionen på ett annat sätt än aktieportfölj, hus och andra tillgångar?”, frågar Josefin Malmqvist, ordförande för moderat­kvinnorna, som lagt fram ett program på 123 punkter för att göra Sverige mer jämställt. 
”Varför skulle man hantera tjänstepensionen på ett annat sätt än aktieportfölj, hus och andra tillgångar?”, frågar Josefin Malmqvist, ordförande för moderat­kvinnorna, som lagt fram ett program på 123 punkter för att göra Sverige mer jämställt.  Bild: Bild: Gustaf Elias

Dagens ETC. Att dela på tjänstepensionen vid en skilsmässa borde vara lika självklart som att dela på huset, sparkontot och aktieportföljen. Det menar moderatkvinnorna som nyligen klubbade sitt förslag för jämställdhet.

”Kvinnor står för en större del av det obetalda hemarbetet, är föräldralediga längre och tar ansvar för vab och vård av sjuka anhöriga. Då måste politiken hänga med och skapa förutsättningar”, säger ordföranden Josefin Malmqvist.

Det har gått över en vecka sedan moderatkvinnorna vid sin stämma klubbade förslaget att tjänstepensionen ska kunna delas jämt vid en skilsmässa. Ordföranden Josefin Malmqvist menar att det är ett logiskt steg.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser