Inrikes.

2020-11-06 13:32
  • Sebastien Boudet, Olle T Cellton, Björn Wahlund, Stefan Ekengren. Bild: Johan Eriksson, Richard Rönnerstam, Press
    Sebastien Boudet, Olle T Cellton, Björn Wahlund, Stefan Ekengren.
  • Daniel Mullern skrev ett inlägg om situationen i krogbranschen på sitt Instagramkonto. Bild: Press, Instagram
    Daniel Mullern skrev ett inlägg om situationen i krogbranschen på sitt Instagramkonto.
Puffetikett
Dagens ETC

Krogprofilerna kräver bättring i branschen: Nu räcker det!

Dagens ETC:s avslöjade sextrakasserier på Operakällaren – nu tar manliga restaurangprofiler ställning för de utsatta kvinnorna och kräver bättring från branschen. ”Det är dags för männen att ta sig i kragen”, säger Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket, till Dagens ETC.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Flera kända profiler inom krogvärlden går nu ut och ger kvinnorna som berättat i Dagens ETC om sexuella trakasserier sitt stöd. En av dem är Sébastien Boudet som bland annat driver bageriet Sébastien i Stockholm.

På Instagram skräder han inte orden och skriver att Stefano Catenacci använder sin maktposition för att utsätta kvinnor.

Sébastien Boudet säger till Dagens ETC att problemet är att det fortfarande finns flera äldre män i branschen som tillåter en sexistisk jargong.

– Den där jävla kulturen om att man måste kunna ta lite skit, särskilt om man är kvinna, måste bort, säger han.

”Det startar med oss”

Stefan Ekengren, köksmästare på restaurang Hantverket, skriver på Instagram: ”När ska vi män sluta skydda varandra? När ska alla kvinnor kunna känna sig trygga?”

– Det är dags för männen att ta sig i kragen och se sig själva i spegeln. Det startar med oss. Vi måste fråga oss själva vad var och en av oss kan göra. Det är inte tjejerna som ska kliva fram och ta tag i det. Det ska männen göra, säger han till Dagens ETC.

Även Björn Wahlund, kökschef på Gondolen fram till i våras, har fått nog.

– Du ska kunna gå till jobbet oavsett om du är gay, svart eller tjej och känna att du är trygg. Är man trygg skapas en miljö där man kan göra sitt jobb. Det finns något grundläggande mänskligt, det är viktigt för oss människor att känna att vi bidrar med någonting. Och det är yrkeskunskap man ska få uppskattning för, inte sina bröst eller stjärten. Ingen ska ha ont i magen när den går till jobbet, säger han.

Måste sticka ut hakan

Olle T Cellton, som driver Babette, tycker att fler inom restaurangvärlden borde ha reagerat snabbare på Dagens ETC:s avslöjande. På Instagram skriver han:

”Kan man inte reagera instinktivt utan att tänka på sin egen ställning i restaurangvärlden vid denna typ av hemska övergrepp så är man en del av problemet.”

– Problemet är att om man väntar för att se vad andra tycker innan man själv reagerar, vad gör man då om man ser något olämpligt hända i ett kök? Väntar man då på att någon anan ska sticka ut hakan och säga ifrån? Det är inte alltid lätt att tolka det man ser exakt, men man måste agera först och tänka sedan, säger han.

Ingen av profilerna som Dagens ETC pratar med säger sig ha sett eller fått kännedom om så grova händelser som kvinnorna på Operakällaren vittnar om.

Men både Stefan Ekengren och Sébastien Boudet säger att de varit med om situationer där personal betett sig olämpligt. Båda har också markerat mot sådant beteende.

– Som chef måste du ta ställning, visa "du är ute, du är borta om du gör så". Jag har sparkat anställda som har betett sig olämpligt. Det finns ingen annan väg. Restaurangköket ska vara en trygg plats för alla. Man ska kunna få respekt och göra sitt jobb. Det finns alltid idioter och när de dyker upp måste man vara hård direkt, säger Sébastien Boudet.

”Chefen måste markera”

Stefan Ekengren menar att ett bättre ledarskap det är enda sättet att få till en förändring i branschen. Och gränsen för vad som är acceptabelt måste gå långt innan en hand på låret.

– Vad mig anbelangar går gränsen långt innan man gör något fysiskt. Vid hur man pratar med varandra, det är grovt nog. Jag som chef skapar en kultur där det inte är acceptabelt att prata nedsättande. Det är ingen annan som kommer att säga ifrån, alla står och väntar på att chefen ska kliva fram, säger han.

Även om det råder nolltolerans mot sexuella trakasserier på arbetsplatsen så kommer det alltid att uppstå situationer där saker blir fel.

– Jag har också haft fall där det blir fel. Man skämtar och garvar och någon missförstår och blir ledsen. Då måste man som chef reagera, gå in direkt och prata värderingar och säga att det inte är okej, säger Stefan Ekengren.

Ny generation ställer krav

Sébastien Boudet säger att metoo inte haft särskilt stor effekt på krogbranschen.

– Det är en liten stängd miljö där man har hållit varandra om ryggen, och där de få kvinnor som lyckats är livrädda för att förlora sina platser, säger han.

Samtidigt menar han att en förändring är på väg, i takt med att personer med föråldrade värderingar byts ut mot nya kockar och kökschefer.

– Sådana som Niklas Ekstedt och Stefan Ekengren. Det är en ny generation kockar som har bättre värderingar och som gör att kvinnor trivs bättre, säger han.

Björn Wahlund, som tills nyligen var kökschef på restaurang Gondolen,  är inne på samma linje. Han säger att mycket redan blivit bättre och att kränkande män är på väg bort ur branschen. Han märker också att unga som kommer in i branschen idag har mycket bättre koll på sina rättigheter och ställer högre krav än bara för ett antal år sedan.

– Det är också fler kvinnor i branschen än innan, det gör arbetsplatserna mer jämställda. På Gondolen var ungefär hälften av de som jobbade i köket kvinnor och det gör någonting med arbetsplatsen, säger han.

Läs vidare på nästa sida: UPPROP SPRIDER SIG I SOCIALA MEDIER