Hoppa till innehållet

Inrikes

Kritik mot planerat motorvägsbygge

Kritiken mot Tvärförbindelse Södertörn har varit massiv. Trots det går Trafikverket, på uppdrag av regeringen, vidare med planerna på motorvägsbygget.
Kritiken mot Tvärförbindelse Södertörn har varit massiv. Trots det går Trafikverket, på uppdrag av regeringen, vidare med planerna på motorvägsbygget. Bild: Foto Trafikverket

Dagens ETC.

En osäker cykelbana, ökad biltrafik, påverkan på naturskyddade områden och exploatering av mark. Kritiken mot Tvärförbindelse Södertörn har kommit från flera håll. Men trots att bygget länge varit i blåsväder går Trafikverket, på uppdrag av regeringen, vidare med planerna på den nya motortrafikleden söder om Stockholm.

Det har länge funnits planer på Tvärförbindelse Södertörn, den motortrafikled som ska gå mellan Kungens kurva och Haninge söder om Stockholm. Det som tidigare hette Södertörnsleden började byggas, avbröts och planerades igen för att sedan stoppas ännu en gång efter en överklagan från Naturskyddsföreningen. Nu har planerna sedan några år återaktualiserats och bollas för tillfället mellan Trafikverket och berörda myndigheter, kommuner och föreningar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser