Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Vänsterblocket tar sig an Göteborgs nya högerstyre

Sedan det står klart att Göteborg ska styras med Alliansens budget det kommande året riktar vänstern in sig på oppositionsarbete.
Sedan det står klart att Göteborg ska styras med Alliansens budget det kommande året riktar vänstern in sig på oppositionsarbete. Bild: Bild: Thomas Johansson/TT

Dagens ETC.

Efter ett stökigt kommunfullmäktige i torsdags stod det klart att Göteborg ska styras med Alliansens budget det kommande året. ”Vår plan nu är att ta ledartröjan i oppositionen, rikta blicken mot det borgerliga minoritetsstyret som är det svagaste jag hört talas om och arbeta för att få igenom så mycket vänsterpolitik som möjligt”, säger Daniel Bernmar, Vänsterpartiets gruppledare och sedan torsdagen också oppositionsledare.

Redan före torsdagens kommunfullmäktige pekade det mesta på att Alliansen skulle få igenom sin budget och lägga beslag på posten som kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. Så blev också fallet – moderaten Axel Josefson bryter årtionden av socialdemokrater på den posten. Lika väntat var att Vänsterpartiets Daniel Bernmar skulle få posten som andre vice ordförande och därmed leda oppositionen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00