Hoppa till innehållet

Trollfabriken

Kravet: SD måste redovisa trollkonton

Socialdemokraterna Lena Hallengren och Peter Hultqvist höll presskonferens med anledning av säkerhetsläget följt av avslöjandena om SD:s trollfabrik.

Socialdemokraterna Lena Hallengren och Peter Hultqvist höll presskonferens med anledning av säkerhetsläget följt av avslöjandena om SD:s trollfabrik.

Bild: TT, Shutterstock (montage)

Dagens ETC

Trycket ökar i skandalen om Sverigedemokraternas trollfabrik och nätkrigare. Socialdemokraterna ställer en rad krav på statsminister Ulf Kristersson, och är villiga att gå längre om han inte agerar.

SD-tjänstemän placerade på regeringskansliet bör säkerhetsprövas igen och SD måste redovisa för alla konton som partiet styr. Det är två av kraven som förs fram.

– Jag hoppas att Tidöpartierna har riktigt ont i magen för att de har släppt in SD inte bara på regeringskansliet utan också in i ett regeringssamarbete, säger Lena Hallengren (S).

I skuggan av skandalen om Sverigedemokraternas trollfabrik och anställda nätkrigare växer nu trycket på statsminister Ulf Kristersson. Efter att Kalla fakta publicerat den andra delen av granskningen av SD:s kommunikationsenhet har alla partier i Tidösamarbetet kritiserat verksamheten. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser