Hoppa till innehållet

Reportage

”Jag vill kunna erbjuda mer till mina barn”

Efter sex veckor hos Nina är det dags att ta farväl. Roxana ser fram emot att komma hem och träffa sina barn. ”Det här har jag väntat på länge, de senaste dagarna har jag inte kunnat sova för att jag ser så mycket fram emot att träffa min familj.”
Efter sex veckor hos Nina är det dags att ta farväl. Roxana ser fram emot att komma hem och träffa sina barn. ”Det här har jag väntat på länge, de senaste dagarna har jag inte kunnat sova för att jag ser så mycket fram emot att träffa min familj.” Bild: Bild: Carlos Zaya

Dagens ETC

Efter att ha varit arbetslösa i mer än två år åkte de rumänska systrarna Roxana och Georgiana till Stockholm för att försöka hitta en försörjning. Dagens ETC har följt dem i en månad och träffat eldsjälen Nina Lagerberg, som öppnade sitt hem och lät systrarna bo där.

Efter att ha varit arbetslösa i mer än två år åkte de rumänska systrarna Roxana Ploisteanu och Georgiana Miu till Stockholm för att försöka hitta en försörjning. Dagens ETC har följt dem under en månad och träffat eldsjälen Nina Lagerberg, som öppnade sitt hem och lät systrarna bo där.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln