Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Debatt: Utan bussarna blir det kaos

”En bussterminal vid Slussen är en nödvändighet för framtiden”, skriver debattörer från Socialdemokraterna i Nacka.
”En bussterminal vid Slussen är en nödvändighet för framtiden”, skriver debattörer från Socialdemokraterna i Nacka. Bild: Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

ETC Stockholm.

"Det är av yttersta vikt att Stockholmsregionen växer på ett sätt som är bra för klimatet och främjar kollektivtrafik."

Det här är en debattartikel.
Det är skribenten och inte ETC Stockholm som står för åsikten.

De styrande i Stockholm måste se till att vi som bor i Nacka kan resa kollektivt, skriver Socialdemokraterna i Nacka som menar att en bussterminal vid Slussen är nödvändig efter renoveringen.

Självklart måste vi ha en bussterminal vid Slussen. Annars hotas utvecklingen av hela sydostsektorn: det vore förödande för både jobb och bostäder och skulle ställa till med trafikkaos. 

En annan överhängande risk är att fler väljer bilen när kollektivtrafiken sviker, vilket skulle ge långtgående negativa miljöeffekter. Det är av yttersta vikt att Stockholmsregionen växer på ett sätt som är bra för klimatet och främjar kollektivtrafik. Menar de styrande i Stockholm allvar med att bedriva en politik som värnar miljön måste de säkerställa att boende i Nacka kan åka kollektivt till Slussen, och inte behöver ta bilen för att ta sig dit.  

Vi betalar landstingsskatt för att få fungerande kollektivtrafik. Moderaternas privatiseringshysteri och satsningen på NK-expressen har redan ansträngt landstingets ekonomi. Det mest kloka vore att våra S-politiker i landstinget tydligt står upp för värdet av kollektivtrafik och tar ansvar för Slussen som viktigaste kollektivtrafikpunkten för Stockholmsregionens snabbast växande område.  

Vi i Socialdemokraterna i Nacka har hela tiden pekat på vikten av Slussen som knutpunkt för kollektivtrafik med fungerande bussterminal som en viktig förutsättning för arbete och tillväxt i hela regionen, men även för att få en grönare region. Även expertgruppen som tillsattes av de styrande i Stadshuset har konstaterat att en bussterminal i Slussen är den bästa placeringen. 

Vårt budskap är tydligt: en bussterminal vid Slussen är en nödvändighet för framtiden. 

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00