Hoppa till innehållet

Vad händer...

Ökad radikalisering bland coronaskeptiker

I Sverige har Frihetsrörelsen arrangerat ett flertal uppmärksammade demonstrationer, där allt från judar till globalister fått skulden för ”fejkpandemin”.
I Sverige har Frihetsrörelsen arrangerat ett flertal uppmärksammade demonstrationer, där allt från judar till globalister fått skulden för ”fejkpandemin”. Bild: Fredrik Sandberg/TT

ETC nyhetsmagasin.

Europas länder vidtar skarpa åtgärder för att stoppa coronavirusets ökade spridning. Restriktionerna har på nytt lockat fler människor till demonstrationer inspirerade av konspirationsteorier. Nu har flera säkerhetstjänster varnat – de ser tydliga tecken på radikalisering och våldsbenägenhet i miljön.

Minst tio poliser skadades i den tyska staden Bautzen i början av förra veckan när de angreps av deltagare i en coronaskeptisk gatuprotest. Demonstranterna kastade glasflaskor och sköt fyrverkeripjäser mot poliserna när dessa försökte upplösa sammankomsten. Protesten var en markering mot de tyska myndigheternas senaste restriktioner för att slå tillbaka coronaviruset, där man bland annat satt ett tak på antalet personer vid privata tillställningar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs nyhetsmagasinet digitalt en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin till superpris.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser