Ledare. Jenny Bengtsson.

2017-09-16 03:00

Grabbar, vad kul att ni vill samlas i Göteborg!

Det verkar dock lite, efter vad ni beskriver, som att ni är nazister. Det är helt okej, men tänk på att inte visa det så mycket bara. Här kommer några tips!

Hej polisen!
Vi är ett glatt gäng som sitter och planerar en liten get-together med ett större kompisgäng, mellan 30 och 2 000 personer, i centrala Göteborg i slutet av september.

Vi vet att det är både Bokmässan och en judisk högtid just då, varför vi tycker att det vore väldigt roligt om vi också skulle kunna få plats, gärna så nära som möjligt till dessa evenemang. Vi tänkte kort och gott dra ut på stan och dela med oss av våra, helt överlägsna, åsikter.


Kommer du till Bokmassan?

Ja, ETC arrangerar en egen litteraturfestival i Göteborg, 29 och 30 september. Massa böcker, massa författare. Debatter och samtal. Garanterat fritt från högerextremism. Och gratis inträde. Mer info hittar du här.


Till exempel tycker vi att det är fake news att sex miljoner judar mördades under andra världskriget. Bevisen håller inte! Vi tycker också att Adolf Hitler ändå var en skapligt sympatisk man, bara det att han blev missförstådd.

Han ville göra rätt – han var på vår, folkets, sida. Folk snackar skit om honom nu. Men hur som helst, det var då och nu är nu så att säga. Och vi har fortfarande möjlighet att skapa en ren ras här i Sverige, det behövs bara att folk vaknar och vågar se sanningen. En del PK säger att vi är ansvariga för typ 15 mord men det är också fake news.

Vi är ett grabbgäng till största delen. Vi klär oss i svarta byxor, vit skjorta, svarta kängor och svart slips som vi liksom stoppar in mellan knapparna så det blir extra snyggt. Alla gör det här, det ska se enhetligt och häftigt ut.

Vi går alltid i takt också, med sköldar och fanor med vår coola symbol på. Förebilden är Tyskland under 30- och 40-talen, men det får man inte säga i det här landet ens, så vi säger att vi har kommit på allt helt själva istället.

Vi har tidigare hållit på lite på fritiden med olika typer av spex mot flyktingförläggningar runtom i landet, men har också för variationens skull hobbybombat arbetarrörelsens tillhåll och lite andra ställen.

Vi delar ofta ut flygblad till folk där vi uppmanar dem att gå med i vår grupp för att stoppa massinvandringen och för att rena Sverige från massinvasionen. Ni har väl hört om den?

Man får inte ens säga vad man tycker i Sverige längre. Det var en polis i Örebro för inte så länge sedan som var inne på samma spår som vi. Han var bra.

Tack för oss!
Med vänlig hälsning,
Grabbarna i nordiska motståndsrörelsen.

 

Hej, grabbar!
Vad kul att ni vill träffas och ha er samling i Göteborg just precis då. Och i och med att vi har demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet och en massa liberala föreställningar om vad dessa innebär i Sverige, så är det givetvis så att vi tillåter er att spatsera runt närhelst ni vill det.

Det verkar dock lite, efter vad ni beskriver, som att ni är nazister. Det är helt okej, men tänk på att inte visa det så mycket bara. Här kommer några tips!

Vi vill uppmana er att tänka över ert val av kläder. Uniformsliknande klädsel skulle kunna föra associationerna till 30-talets Tyskland och det vore olyckligt för många kan nog känna att det är lite otäckt om den tiden liksom skulle ”komma tillbaka”.

Vidare finns det risk för att marscherande i takt, tillsammans med vissa symboler, sköldar, fanor, kängor och slipsarna sådär som ni beskriver skulle kunna vara hets mot folkgrupp.

Vi vill förvarna er på detta sätt innan, så ni får en chans att marschera, i otakt, ostört. Kanske ni skulle kunna fundera på om ni kan köra varannan instoppad slips, om någon kanske kan ha gympaskor på sig istället för kängor och om ni kan varva fanorna med några andra? Svenska flaggan, den gillar väl ni? Kör på den!

Ni kommer också att få ett större antal poliser som går med runtom er för att skydda er mot eventuella bråkstakar som inte tycker att ni är så trevliga, trots allt.

Vi önskar er en trevlig dag, i yttrandefrihetens namn!
Med vänlig hälsning,
Polisen

 

Hej polisen!
Vi är kvinnor i Sverige som upplever att det inte känns tryggt för oss i samhället. Vi blir misshandlade och våldtagna av män och vi vågar oftast inte anmäla det heller.

Vi är rädda för att ni inte tar oss på allvar. Men vi kan inte vistas ute på klubbar, på stan, i joggingspåren eller runt om i landet utan att känna att det finns en överhängande risk för att vi råkar ut för något och det känns inte alls bra! Kan ni hjälpa?

Vänligen
Kvinnor i Sverige

 

Hej, det här är ett automatiserat svarsmeddelande. Just nu har vi mycket att göra med olika mord. Vi har dock några standardtips, enligt följande: Tänk er för och gå inte ut ensamma fredag och lördag natt.

Ha telefonen beredd och var uppmärksamma när ni joggar. Jogga inte ensamma. Ha så långt som det är möjligt sällskap med någon när ni rör er från punkt A till B. Ni som är lättklädda på sommaren – det är naturligt att ni kan komma att bli överfallsvåldtagna.

Om det finns alkohol med i bilden finns det också risk att det sker en våldtäkt. Många anmälningar är falska, tänk efter om vad som hänt verkligen hänt

Med vänlig hälsning,
Polisen