Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Villaägare struntar i sopsortering

Ninni Borén och dottern Maja i Bagarmossen är bra på att sortera. ”Egentligen skulle vi kunna ha hämtning bara en gång i månaden men vi är rädda att glömma dra fram tunnan, så vi har hämtning varannan vecka för säkerhets skull.”
Ninni Borén och dottern Maja i Bagarmossen är bra på att sortera. ”Egentligen skulle vi kunna ha hämtning bara en gång i månaden men vi är rädda att glömma dra fram tunnan, så vi har hämtning varannan vecka för säkerhets skull.” Bild: Bild: Anna Fredriksson

ETC Stockholm

Trots att matavfall hämtas gratis är det bara en tredjedel av Stockholms villaägare som sorterar ut det. Dessutom har många hämtning av sitt övriga avfall väldigt ofta. Det är något som stadens politiker vill ändra på, men i nuläget är de ekonomiska fördelarna med att bättra sig små. – Vi ska lägga kraft på det här, och om ett år borde vi se skillnad. De som gör rätt ska tjäna på det, säger miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP).

Christer Lännergren i Mälarhöjden är rätt så unik. Han tillhör de fem procent av Stockholms stads 32 091 villahushåll som har hämtning av sitt avfall en gång i månaden. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln