Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Justin Sullivan: ”Systemet är totalt genomruttet”

”När vi började spela ihop var jag rätt usel på gitarr. Men Stuart var en stjärna på          bas. Så vi gjorde basen till vårt huvudinstrument. Varför inte liksom?” säger Justin Sullivan, sångare och låtskrivare i New Model Army.
”När vi började spela ihop var jag rätt usel på gitarr. Men Stuart var en stjärna på bas. Så vi gjorde basen till vårt huvudinstrument. Varför inte liksom?” säger Justin Sullivan, sångare och låtskrivare i New Model Army. Bild: Bild: Jörgen Lund

Dagens ETC.

New Model Army bildades redan 1980, då de var en central del av den brittiska postpunkvågen. Bandets sångare, låtskrivare och enda kvarvarande originalmedlem Justin Sullivan förklarar för Dagens ETC att de håller sig aktuella genom att aldrig ge sina fans vad de vill ha. "Det är en form av punkinstinkt antar jag. Vi ger inte folk vad de vill ha, vi försöker i stället att alltid röra oss framåt", säger han.

New Model Army är en timme försenade till Debaser Strand i Stockholm. Där ska jag träffa frontmannen Justin Sullivan för en längre intervju om deras senaste skiva Winter, bandets historia och det politiska världsläget. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00