Hoppa till innehållet

Recension

Vackert och ärligt – men spretigt

”Bitvis blir projektet något ambitiöst och leken med formen framstår snarare som ett överdrivet störningsmoment i läsningen”, skriver Nora Wurtzel om Tove  Folkessons nya roman ”Hennes ord: värk I-III”.  
”Bitvis blir projektet något ambitiöst och leken med formen framstår snarare som ett överdrivet störningsmoment i läsningen”, skriver Nora Wurtzel om Tove Folkessons nya roman ”Hennes ord: värk I-III”.  Bild: Bild: Sara Mac Key

Dagens ETC

Ofrivillig barnlöshet, åldrande och naturskildringar möts i Tove Folkessons senaste roman om paret Tove och Hanna. En roman med en spretig form, men som trots det binds samman till en ­relativt stabil enhet, skriver Nora Wurtzel.

Tove och hennes fru Hanna bor i ett litet hus, en gammal sommarstuga på Öland, nära släktgården där familjen bott i generationer. Kvar på gården finns en morbror, som jagar och brukar jorden, och viktigast av allt: mormor. Mormor som kan berätta som släkten, knyta band bakåt i tiden genom minnen och tingen i hemmet. Men det är också en mormoder som blir tröttare och trillar allt oftare. En envis gammal människa som trillar och trots larm till hemtjänsten inte trycker på knappen utan istället ligger kvar. Samtidigt vill Tove inte köpa en kalender till henne i julklapp, man vet ju inte hur länge man får ha kvar sin mormor i livet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln