Hoppa till innehållet

Teater

Utanför normen

14 skådespelare och en musiker är med i The Misfits. Bland dem Ove Wolf, Maria Hedborg, Josefin Neldén, Gunilla Johansson, Ulf Dohlsten, Ibrahim Faal, Ulf Rönnerstrand och Ramtin Parvaneh.
14 skådespelare och en musiker är med i The Misfits. Bland dem Ove Wolf, Maria Hedborg, Josefin Neldén, Gunilla Johansson, Ulf Dohlsten, Ibrahim Faal, Ulf Rönnerstrand och Ramtin Parvaneh. Bild: Bild: Ola Kjelbye

Dagens ETC

Vilka ses som missanpassade år 2016? I en fragmentarisk berättelse som sträcker sig från 1978 till idag undersöker pjäsen The Misfits på Backa Teater vilka som står utanför samhällsnormen i dag.

Bilden av den missanpassade har ständigt skiftat i nyhetsmedia, i film och på teaterscenen. Det är utgångspunkten i pjäsen The Misfits som precis haft premiär på Backa teater i Göteborg. Pjäsen tar sin början 1978, men det är inte en kronologisk berättelse som tar publiken från A till B. Istället växer historien fram via associationer, koreografi, musik, ljud och scenografi. Den röda tråden är frågan vilka som står utanför från 1978 och framåt. Vilka som väljer ett självpåtaget utanförskap och vilka som inte har ett val.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln