Hoppa till innehållet

Filmrecension

Tumult bland bönder

”En radda av skojiga och utmärkt spelade karaktärer och den allmänna mysigheten gör det i slutändan till en klart sevärd film”, skriver Dagens ETC:s recensent Helena Gustavsson om franska komedin ”Naken i Normandie”, som har premiär idag.
”En radda av skojiga och utmärkt spelade karaktärer och den allmänna mysigheten gör det i slutändan till en klart sevärd film”, skriver Dagens ETC:s recensent Helena Gustavsson om franska komedin ”Naken i Normandie”, som har premiär idag. Bild: Bild: Studio S Entertainment

Dagens ETC

Ska de utblottade blotta sig? Ja, kanske om byn ska överleva resonerar en grupp normandiska bönder i lantbrukskomedin ”Naken i Normandie”.

En morgonkissande tältare får en uppenbarelse, nakna människor överallt i skogen. Jahapp. Sen hoppar vi raskt över till ett rustikt lantkök utrustat med stenugn perfekt för ekologiska baguetter. Tonåringen Chloé sitter vid köksbordet och förklarar att hon och hennes föräldrar nyligen flyttat hit, till en liten fransk håla i Normandie som ingen hört talas om. Hon vill tillbaka till Paris, samtidigt verkar hon ganska uppåt och till och med intresserad av de lokala bondedemonstrationerna.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln