Hoppa till innehållet

Essä

Smaka på ordet – kärnvapenparaply

”Det är som man väntat ut tillfället då ett helt folk är så trötta på politik att de bänkar sig framför melodifestivalen och faktiskt litar på att någon annan tar det ansvar man givit dem förtroendet att förvalta”, skriver Stina Oscarson.
”Det är som man väntat ut tillfället då ett helt folk är så trötta på politik att de bänkar sig framför melodifestivalen och faktiskt litar på att någon annan tar det ansvar man givit dem förtroendet att förvalta”, skriver Stina Oscarson. Bild: Bilder: Christine Olsson/TT/pixabay

ETC nyhetsmagasin.

Regeringens utredare avråder Sverige att ratificera FN-avtalet om kärnvapenförbud. Stina Oscarson har läst utredningen och frågar sig hur långt människans ansvar sträcker sig.

Just som det står klart att Sverige kommer få en regering och allt omkring oss liksom signalerar att nu kan vi som medborgare slå oss till ro. Ordningen är återställd. Nu finns det någon som tar ansvar för Sverige. Då kommer Lars-Erik Lundins utredning om huruvida Sverige ska skriva under ett förbud mot kärnvapen. Det är som man väntat ut tillfället då ett helt folk är så trötta på politik att de bänkar sig framför melodifestivalen och faktiskt litar på att någon annan tar det ansvar man givit dem förtroendet att förvalta.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00