Hoppa till innehållet

ETC Umeå

Otyglade tjejer öppnar årets filmfest

Hobbyhorse Revolution är öppningsfilm på årets upplaga av UEFF – Umeå europeiska filmfestival. Publiken får följa tonåringarna Alisa, Elsa och Aisku, när de försöker hitta sin plats i tillvaron med hjälp av sin hobby och gemenskapen i gänget.  
Hobbyhorse Revolution är öppningsfilm på årets upplaga av UEFF – Umeå europeiska filmfestival. Publiken får följa tonåringarna Alisa, Elsa och Aisku, när de försöker hitta sin plats i tillvaron med hjälp av sin hobby och gemenskapen i gänget.  Bild: Bild: Press

ETC Umeå

Gemenskap, lek och djupaste allvar – det ser man i den prisbelönta ”Hobbyhorse Revolution” som inviger årets filmfestival. ETC Umeå har pratat med Therese Högberg från Bautafilm om käpphästkärlek och om att sitta i Umeå och producera världssuccéer.

Jag kan inte hålla förbittringen borta. Varför fanns inte den här filmen när jag var tio år och byggde ihop käpphästar med hjälp av raggsockor, avsågade sopkvastar och garnrester? Eftersom jag var väl medveten om min leks låga status (”Öööh, tror du att den är riktig, eller?”), hade det varit rena sinnesexplosionen att få se tonåringarna Alisa, Elsa och Aisku med stolthet galoppera runt hemma, på stan och till och med inför en skrikande tävlingspublik med sina hästar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Umeå!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

Populärt val: 3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln