Kultur & Nöje.

2021-03-31 20:05
Puffetikett
Dagens ETC

Ny podd ska rikta strålkastarna mot hiphopen: ”Kommer att provocera”

Vilda diskussioner, stora nyheter och veckans dask på fingrarna till någon som dummat sig. Nya podden ”Hot take” ska rikta strålkastarna mot hiphop-kulturen.

”Det är väldigt vitt om man tittar på poddtopp­listan i Sverige”, säger Amel Suljevic, kanalproducent på P3 Din gata.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Hiphop kallas av många ”den nya popen”. I början på året nylanserades P3 Din Gata som en renodlad hiphop-kanal. Nu släpper kanalen den nya podden ”Hot take” som ska sätta fokus på veckoaktuella ämnen kring hiphop.

Programledare är Assia Dahir, Ahmed Berhan och Johannes Cakar, alla tidigare kända P3-röster.

”Vill dansa motvalls”

Podden siktar på att bli ”en viktig källa till kunskap om hiphopkulturen och ta upp vad som diskuteras inom den i Sverige”.

– Om man tittar på det breda poddlandskapet i Sverige så saknas en podd som fokuserar på hiphop och kulturen kring genren. Det är även väldigt vitt om man tittar på poddtopplistan i Sverige.

I de stora hiphopländerna, som England och USA, så finns det hur många forum som helst där den här musiken diskuteras, säger Amel Suljevic, kanalproducent för P3 Din Gata.

Upplägget i den nya podden består av tre diskussionsformat: ”Veckans hot take”, ”Saker vi inte kommer bry oss om nästa vecka” och ”Veckans slap” till någon som dummat sig. Det kan också handla om allt ifrån politik till nyhetshändelser om häktade rappare till feminism och nya stilar inom hiphop-genren.

Podden lovar att både uppröra och underhålla. Kan det inte bli svårt att tänka fram ”heta åsikter” varje vecka?

– Hade det varit vilka andra programledare som helst, så hade jag oroat mig. Men inte med de här. Assia Dahir, Johannes Cakar och Ahmed Berhan är alla väldigt högljudda och har väldigt starka åsikter kring hiphop, och jag vet att de kommer att trigga varandra till att komma med kontroversiella åsikter. Alla tre gillar att vara lite provocerande. De kommer att vilja dansa lite motvalls, och det kommer att bli kul och intressant.

Hot Take

Ny veckopodd med premiär 30 mars. Programmet sänds även i P3 Din Gata på dagtid. Programledare är Johannes Cakar, känd från humorpodden ”P3 Busringer”, Assia Dahir, känd från P3 Din gata och Ahmed Behran, som tidigare medverkat i ”Tankesmedjan” och ”Morgonpasset” i P3.