HBTQ.

2015-07-30 21:00
Din lesbiska trädgård – en soundwalk där publiken får kliva in i sitt lesbiska alterego och uppleva en lesbisk klubbkväll. Bild: Linn Henriksson
Din lesbiska trädgård – en soundwalk där publiken får kliva in i sitt lesbiska alterego och uppleva en lesbisk klubbkväll.

Möt ditt lesbiska alterego

Ett undersökande av ditt lesbiska begär – i interaktiv radioteaterform. Lesbisk Makt i samarbete med LjudBang ger verket ”Din lesbiska trädgård” på klubben Trädgården under Pride. – I ”Din lesbiska trädgård” finns det bara lesbiska personer runtomkring dig, säger teaterregissören Lisa Fernström.

Vad får publiken vara med om i den lesbiska trädgården?

– ”Din lesbiska trädgård” är en interaktiv soundwalk där publiken får kliva in i sitt lesbiska alterego och uppleva en lesbisk klubbkväll där allt som görs är lesbiskt.  En förställning delvis baserad på verkliga händelser och lesbiska erfarenheter. Publiken blir tilldelade olika roller och får hörlurar med ett förinspelat ljudverk av replik- och rörelseinstruktioner. De kommer att röra sig mellan dansgolv, toaletter och discokulor och interagera med varandra. Vi undersöker vad lesbiskhet är och vad det skulle kunna vara.

Efter föreställningen, vad hoppas du publiken tar med sig?

– Vi hoppas att publiken kanske förskjuter blicken lite och får en annan blick på olika kroppar. Man får anmäla sig, sedan tilldelar vi publiken olika roller. Så man kanske spelar mot en kropp som man tidigare aldrig interagerat med på det sättet. Människor har i olika grad lesbiska erfarenheter. Vissa har väldigt många medan andra kanske bara haft drömmar. Alla är välkomna. Vi tänker att lesbiskhet är något man gör, en praktik mer än en identitet. Det är ju ett konstverk på det sättet att det är upp till publiken att tolka.

Varför just klubbmiljö?

– Vi är intresserade av begär och hur begär konstrueras och specifikt vad lesbiskt begär är. Klubbmiljön är ju en klassisk arena för begär till skillnad från många andra miljöer.

Din lesbiska trädgård har premiär 29 juli på Trädgården i Stockholm och är skapad av teaterregissören Lisa Färnström, dramatikern Robin N Spegel och radioproducenten Laura Wihlborg.

 

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter