Sexspalt.

2017-12-27 18:00

”Min sambo säger att jag inte får onanera”

”Problemet är att min sambo säger att jag inte får onanera ens. Jag tror inte jag kan avstå att onanera för alltid.”

Fråga: Jag har betett mig som en skitstövel mot min sambo. Jag gjorde något som jag nog på ett sätt visste att hon inte skulle gilla. Jag tänkte för mig själv att det inte var så farligt och jag puttade bort tankarna på vad hon skulle tycka.

Nu har det kommit fram för ett par månader sedan och det blev en rejäl konflikt. Min sambo är helt förtvivlad och kände sig bedragen och besviken på mig. Vi har pratat med varandra och bestämt oss för att försöka igen. Båda två vill reparera detta.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Jag har bett om förlåtelse flera gånger, förklarat att jag verkligen ångrar mig (vilket jag verkligen gör!) och sagt att jag inte ska göra det igen. Min sambo har svårt att lita på detta. Ofta blir det diskussioner och bråk kring det som hänt.

Jag vet inte vad jag ska göra. Jag kan inte göra det ogjort hur mycket jag än skulle vilja. Vårt sexliv har dock fått ett uppsving, konstigt nog. Så här ofta har vi inte haft sex förut. Problemet är att min sambo säger att jag inte får onanera ens. Just nu hinner jag inte med det, vi har sex så ofta, men jag tror inte jag kan avstå att onanera för alltid. Vad säger du om den här soppan?

Svar: Det är aldrig kul att inse att man betett sig illa mot någon man tycker om, men ett första steg till förändring är att man som du blir medveten om det. Svek och brustet förtroende tar tid att bygga upp igen.

Även om du ångrar dig, ber om förlåtelse och själv ­känner att du aldrig kommer göra detta igen, så är saken inte över. Din sambo ­behöver tid för att våga lita på dig igen. Du behöver sannolikt visa att du menar allvar med att inte vilja göra det igen, både med ord och i handling.

Din sambo behöver å sin sida jobba med att ­succesivt våga släppa oron och välja att lita på dig igen. En ­relation, oavsett vilken sort, bygger på att vi väljer att lita på den andra. Jag kan aldrig vara helt säker på att inte bli lurad, men det blir outhärdligt att hela tiden förvänta sig att bli sviken.

Vad beror kravet att du ska avstå från att onanera på? Är det oro att det leder till svek igen, att onanin i sig känns som otrohet eller ett sätt att straffa dig på?

Kanske är det lättare att prata om detta lite längre fram. Just nu när sveket är så färskt och rädslan och besvikelsen hos din sambo är stor kanske det är svårt att resonera nyanserat. Förhoppningsvis kan ni lite längre fram komma överens om hur ni ska förhålla er till onani på ett bra sätt.