Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

"Måste kännas rätt ända in i märgen"

Hurula om sitt intensiva uttryck: "Jag tror att jag är en ganska inåtvänd person. Därför har jag nog känt ett behov av att uttrycka mig i hårda drag, eftersom jag har varit för sluten i övrigt."
Hurula om sitt intensiva uttryck: "Jag tror att jag är en ganska inåtvänd person. Därför har jag nog känt ett behov av att uttrycka mig i hårda drag, eftersom jag har varit för sluten i övrigt." Bild: Bild: Jörgen Lund

ETC Stockholm.

Hurula flyttade från Umeå till Söderförorten Högdalen för sex år sedan, vilket har satt sitt avtryck i låttexterna. Redan på debuten från 2014 målades omgivningar från Stockholm och Söderort upp. Nu är han aktuell med sitt andra album Vapen åt dom hopplösa. "Det faller sig naturligt för mig att sjunga om min egen omgivning. Jag sjunger också bättre då, när jag verkligen menar varenda ord", säger Robert Hurula.

ETC Stockholm träffar Sveriges nya stjärnskott på pophimlen Robert Hurula, med ett förflutet i punkbanden Masshysteri och Regulations, på ett kafé i Högdalen, dit han flyttade från Umeå för drygt sex år sedan. Robert Hurula dyker upp 45 minuter för sent till intervjun, eftersom han helt enkelt har glömt av att vi skulle träffas just den här dagen. Han är skamsen och ber flera gånger om ursäkt.  

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser