Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Johan Hilton: Massakern i Orlando blev en brytpunkt

2016 skedde USA:s dittills värsta masskjutning i Orlando, Florida. Johan Hilton har djupintervjuat 150 personer som berördes av dådet inför boken ”Vi är Orlando”.
2016 skedde USA:s dittills värsta masskjutning i Orlando, Florida. Johan Hilton har djupintervjuat 150 personer som berördes av dådet inför boken ”Vi är Orlando”. Bild: Bild: Viktor Gårdsäter

Dagens ETC.

När 49 människor mördades på gayklubben Pulse i Orlando 2016 var det den värsta masskjutningen i USA:s ­historia. Ett hatbrott riktat mot htbq-samhället, men också mot latinos, papperslösa och fattiga. Och som fick en hel stad att sluta upp i solidaritet. – Det går inte att närma sig en sån här berättelse utan att anlägga ett socialt perspektiv, säger kulturjournalisten Johan Hilton som nu har skrivit boken ”Vi är Orlando”.

Strax efter två på natten till den 12 juni 2016 sköt en ensam gärningsman ihjäl 49 personer på gayklubben Pulse i Orlando, Florida. Det var den dittills värsta masskjutningen i amerikansk historia. Ett blodigt och fruktansvärt dåd som pågick i över tre timmar, där traumat efter händelsen påverkat hela staden Orlando djupt.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00