Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Magisk berättelse om sanningen – i en masugn

”Det är en väldigt speciell och stark historia. Att den uppförs på en plats som också den har en stark historia innebär att man tillför ännu en dimension, säger regissören Natalie Ringler om att sätta upp ”Mästaren och Margarita” på Axmar Bruk.
”Det är en väldigt speciell och stark historia. Att den uppförs på en plats som också den har en stark historia innebär att man tillför ännu en dimension, säger regissören Natalie Ringler om att sätta upp ”Mästaren och Margarita” på Axmar Bruk. Bild: Bild: Tomas van der Kaaij

Dagens ETC

Folkteatern Gävleborg flyttar tillfälligt ut till en gammal masugn. Där blir det en sommarföreställning av klassiska ”Mästaren och Margarita”. Den magiska berättelsen om vad sanning är förbjöds i kommunisttidens Sovjet, men har enligt regissören fått en ny bäring i en tid där sanning kan ses som något relativt.

Spelplatsen är Axmar Bruk, som ligger efter Jungfrukusten, på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, ett järnbruk från 1670-talet som domineras av en jättelik masugn. För Natalie Ringler, som regisserar föreställningen, har den unika lokalen en stor roll i skapandet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser