Kultur & Nöje

"Flyktingskapet är en universell fråga"

”Många har vittnat om hur de, efter att ha lämnat allt och flytt under ofta skrämmande och traumatiska former, sökt asyl och mötts av misstänksamhet och känslan av att inte bli trodda”, säger pjäsens författare Ninna Tersman.
”Många har vittnat om hur de, efter att ha lämnat allt och flytt under ofta skrämmande och traumatiska former, sökt asyl och mötts av misstänksamhet och känslan av att inte bli trodda”, säger pjäsens författare Ninna Tersman. Bild: Bild: Carlos Zaya

Dagens ETC. I mars har den prisbelönta pjäsen Jävla parasiter! Europapremiär i Sundsvall. Den bygger på sanna berättelser om att fly. "Många har vittnat om hur de sökt asyl och mötts av misstänksamhet och setts som just parasiter", säger författaren Ninna Tersman.

I mars har den prisbelönta pjäsen Jävla parasiter! Europapremiär i Sundsvall. Den handlar om två unga människor på en flyktingförläggning.
   – Min förhoppning är att publiken ska kunna identifiera sig med dem och deras situation, säger pjäsens författare Ninna Tersman.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser