Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Glada amatörer verkar i operans monsterprojekt

Håkan och Julia Lindgren tror att användandet av amatörer kan hjälpa till att sänka trösklarna för att gå på opera. ”Det kommer ju massor av släkt och vänner och tittar, och det är säkert många som aldrig annars skulle gå på opera”, säger Håkan.
Håkan och Julia Lindgren tror att användandet av amatörer kan hjälpa till att sänka trösklarna för att gå på opera. ”Det kommer ju massor av släkt och vänner och tittar, och det är säkert många som aldrig annars skulle gå på opera”, säger Håkan. Bild: Bild: Caroline Axelsson

ETC Göteborg

180 sångare. 50 musiker. En blandning av amatörer och professionella. Tillsammans måste de försöka besegra den barnätande Minotaurus. Idag har ”Monstret i labyrinten” premiär på Göteborgsoperan.

På Kreta har kung Minos stängt in monstret Minotaurus i en labyrint. Monstret är till hälften man, till hälften tjur och lever av människokött. När kung Minos besegrar Aten i ett krig bestämmer han att atenarna ska hålla Minotaurus med mat. Med jämna mellanrum ska atenarna välja ut lika många flickor som pojkar, som ska skeppas till Kreta för att offras till monstret. Men hjälten Theseus tänker inte låta det hända. Han bestämmer sig för att följa med ungdomarna för att besegra monstret en gång för alla.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln