Klipp.

2017-02-08 11:17
Bild: Georg Bungard

EU-migranter delade ut gratis operabiljetter - tusentals passerade obemärkt

Först efter 12 timmar läste någon skylten och tog emot biljetter: "Vi ville få folk att öppna ögonen."

Körverket Förklädd gud sätts upp av Folkoperan, och har premiär den 15 februari. På scenen medverkar EU-medborgare som lever i tiggeri, för att illustrera hur utsatta grupper osynliggörs i samhället.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 148 087 0


Som en del i kampanjen kring föreställningen delade Folkoperan ut 100 biljetter till Förklädd gud till de medverkande EU-migranterna. Och morgonen den 21 januari skrev flera av dem om sina skyltar på stan, till att handla om Folkoperans föreställning. De gav bort gratisbiljetter.

– Vi ville göra något som skulle få folk att öppna upp ögonen för problemet. I Förklädd gud vill vi ge folk en chans att se och lära känna de personer som vi osynliggjort i vårt samhälle, säger Mellika Melouani Melani, konstnärlig chef på Folkoperan.

Först efter 12 timmar var det en person som läste skylten, och två biljetter kunde skänkas bort. Det hela följdes med filmkamera, och kan ses i ett klipp här nedan.


DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter