Hoppa till innehållet

Recension

En närgången kärleksförklaring

I sina bästa stunder är ”Silvana – Väck mig när jag vaknat” ett starkt och peppande porträtt av en både egensinnig och rakt igenom genuin artist, skriver Karolina Bergström.
I sina bästa stunder är ”Silvana – Väck mig när jag vaknat” ett starkt och peppande porträtt av en både egensinnig och rakt igenom genuin artist, skriver Karolina Bergström. Bild: Bild: Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC.

På bara några år har rapparen ­Silvana Imam inte bara slagit igenom stort, utan också kommit att bli en symbol för något större än sig själv. Karolina Bergström ser ett eklektiskt filmporträtt som både fängslar och peppar.

Det är knappast någon slump att de senaste musikåren tillhört just Silvana Imam. Med musiken sipprandes ur varje por i kroppen och med ett explosionsartat genombrott på den redan historiska antirasistmanifestationen i Kärrtorp, där rader som ”Dom som skiter i blatten, vill ha svinen vid makten, så gå och slipa kniven och skicka grisen till slakten” renderade henne en flodvåg av högerhot och hat på sociala medier, slog Silvana Imam igenom i en tid som genuint behövde någon som henne. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00