Kultur & Nöje.

2019-08-14 14:00
Rakim Athelaston Mayers, mer känd under sitt artistnamn ASAP Rocky. Bild: Taylor Jewel/AP/TT
Rakim Athelaston Mayers, mer känd under sitt artistnamn ASAP Rocky.
Puffetikett
Dagens ETC

Asap Rocky får villkorlig dom för misshandel

Villkorlig dom, men ingen böter. Det blir påföljden för Asap Rocky efter den uppmärksammade misshandeln, meddelar Stockholms tingsrätt.

Rakim Athelaston Mayers, mer känd som Asap Rocky, döms för misshandel. Det meddelar Stockholms tingsrätt.

De två andra som stått åtalade i målet – medarbetare till rapstjärnan – döms också. Påföljden för samtliga blir villkorlig dom.

"Vid en samlad bedömning av de omständigheter som redovisats vid straffvärdebedömningen anser tingsrätten att gärningen inte är av så allvarligt slag att fängelse i första hand måste övervägas som påföljd. [...] Det finns således förutsättningar att bestämma påföljden till villkorlig dom", skriver tingsrätten.

De åtalade slipper betala böter, med hänvisning till att de suttit frihetsberövade. Däremot åläggs de att betala skadestånd till målsäganden och andra kostnader förknippade med målet.

"Målsäganden får skadestånd med totalt 12 500 kr, varav 10 000 kr för kränkning och 2 500 kr för sveda och värk. De tilltalade ska, var och en utifrån sin ekonomiska förmåga, betala tillbaka statens kostnader för offentliga försvarare och målsägandebiträde", står det att läsa i domen.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter