Krönika. Kristin McMillen.

2017-08-24 11:00
Bild: ETC, Faksimil Richmeetbeautiful

Vidrigheten är svindlande på nya dejtingsajten Rich meet beautiful

Är rika farbror villig att öppna plånboken och köpa lyxpresent? Då lovas han en ”ivrig Sugar Baby”. Kristin McMillen wallraffar på den nya dejtingsajten.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

En ny dejtingsajt har landat i Sverige. En mötesplats där vi halvsunkiga 30-plus-kvinnor får hjälp att hitta härligt heta män, tossiga av iver att behandla oss med respekt. SunkyMeetMansfynd, hurra!

Nej jag skojar, förstås.

Vad som däremot lanserats är dejtingsajten RichMeetBeautiful. En tjänst där rika äldre män paras ihop med undersköna, unga kvinnor.

Gubbarna peppas: ”Ta ungdomen tillbaka i ditt liv på ett sätt endast möjligt med en sprudlande, yngre kvinna. Känn dig tio år yngre och levande igen med en ivrig Sugar Baby vid din sida”.

Det hela är förstås helt och hållet osmakligt.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Männen, kallade ”Sugar daddies”, utlovas av RichMeetBeautiful mycket goda chanser (”79% av användarna hittar partners”). Under förutsättning att farbror är villig att öppna plånboken och strössla flickan med lyxiga presenter och resor - givetvis.

Med sajtens retorik: Han ska bli hennes ”mentor”, vara generös och ”stödja en Sugar Baby”.

Kvinnorna – kallade ”Sugar Babies” - lockas förstås till registrering med helt andra ord:

”Du anstränger dig att se bra ut och du förtjänar att behandlas därefter. Männen på RmB vet det, vill att du ska se bra ut och inser att en kvinna som ser så bra ut behöver ha shopping, resor, utmärkt smak och exotiska resor.”

Indirekt: Din välsvarvade ungdomskropp är en vara du bör tjäna pengar på. Bara den vackra kvinnan förtjänar en mans respekt.

Vidrigheten är svindlande.

Dags att wallraffa.

"Gravid_inkontinens_33", spånar jag till mitt alias, men landar i det mer inställsamma MsFeelgood6 (inspirerat av ex-moderaten Sven Otto Littorins två sexchattarnamn: MrFeelgood6 och Dangerzone2010). I fältet om min bästa egenskap finns bland annat valen ”min rumpa”, ”mina bröst” och ”mina ben”.

Strax därpå går jag på gubbsafari bland alias som Snutgurka, Gingerfuck, Random_walk och Storklittarn.

En som kallar sig Firelover verkar olyckligt nog ha valt yrket brandman. Kdaderic42 uppger att han har ett ”hemligt kärleksnäste” och att han tänder på ”skolflicka”. Många har fyllt i preferensen ”snälla utan kondom?”.

Efter 10 minuter får jag frågan av den gifte mannen Thomas, 57, om jag kan skicka en bild på mig själv. Han uppger sig vara god för 80 miljoner kronor och av profilbilden framgår att han gärna bär slips men saknar hals.

Jag överväger att skicka en bild på min Meatloaf-likande gravidkropp, för att se reaktionen, men avstår. Förtjänar den verkligen respekt?

För redan här kommer tröttheten. Farbröder som lärt sig att de definieras av plånboken. Kvinnor vars kroppar är säljbara objekt – tills vi passerar bäst före-datum och därmed ”rätten” till ett värde på köttmarknaden.

Det är inte bara på denna sajt det ser ut såhär, utan också på Tinder, i varje skilsmässodike på random bar, ja överallt där det raggas. Med sitt snack om ”Suger Daddies” och ”Sugar babies” är RichMeetBeautiful bara mer aggressivt öppen med patriarkatets äckliga strukturer och hur kapitalismen genomsyrar våra kärleksliv.

Bedrövad loggar jag ut med förhoppningen att jag någon endaste gång ska mötas av följande pepptalk inför kärleksjakten:

”Du anstränger dig över huvud taget inte för att se bra ut, men förtjänar – hör och häpna! - ändå att behandlas med respekt.”