Krönika. Kalle Lind.

2018-01-14 17:39

Vi går i bar underkropp eftersom könet ändå är en konstruktion

Ja, jag har gått Sveriges Radios interna tjugofyraveckorskurs i likatänkande.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Det händer att jag jobbar för public service. Dels gör jag en sorts satirprogram för P4, dels levererar jag podden Snedtänkt inom ramen för P1, dels dyker jag upp som en kokoande pippi i ett gökur varhelst någon teveredaktion vill ha mig. Ibland får jag antydningar på sociala medier att jag är en del av public services feministisk-islamistiska anti-kalla-bakverk-vad-de-har-hetat-sen-50-talet-konspiration.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Har jag inte sagt något politiskt ickekorrekt som mejlskribenten anser att jag borde ha sagt så är det för att jag är rädd om jobbet. Har jag gjort mig lustig över något som skribenten håller för heligt så är det för att jag har fått påstötningar från cheferna.

Och det är väl lika bra att jag erkänner: ja, jag har gått Sveriges Radios interna 24-veckorskurs i likatänkande. Den ges löpande på Bommersvik och finansieras av sossarna, feministerna, IS och Göran Greider personligen. Där lär Mats Knutson, KG Bergström och Anna Hedenmo oss att alla invandrare är små gulliga lamm som aldrig någonsin gjort något ont och att alla som funderar på att rösta på Moderaterna är utklädda rymdvarelser med uppdrag att stjäla de rättmätiga skatterna och privatisera inandningsluften.

I ett särskilt rum fästs elektroder vid ens tinningar och sedan exponeras man oavbrutet för diabilder i tiotimmarspass. Vid bilder på Hanif Bali, bostadsrättsinnehavare och lyckliga elever vid privatskolor skickas 200 volt genom kroppen. Vid bilder på hbtq-personer, burkor, vegetarisk bacon och Kakan Hermansson går det som en våg av eufori så oemotståndlig att den som känt den kommer att hålla alla andra känslor för torftiga.

Under kursens gång får deltagarna inte vara i kontakt med familj, vänner eller omvärld. Vårt internet inskränks och de enda rapporter som kommer oss tillhanda är fullkomligt fejkade nyheter där Donald Trump framstår som en machoimbecill och Jimmie Åkesson som notorisk muslimhatare. På de kartor som bekläder väggarna på kursgården består världen av två geografiska områden: ”Södermalm” och ”resten”.

Vid inskrivning på kursen kläs man i likadana uniformer: Che Guevara-tröja, palestinasjal och bar underkropp eftersom könet ändå bara är en social konstruktion. Första delkursen heter ”Hur man förhindrar Rebecca Weidmo Uvell att komma fram i medier trots att det är hennes lagstadgade rätt att höras när hon vill”. Därefter tittar vi på Kapten Zoom för att bli påminda om vad public service en gång kunde göra och borde göra om och om igen: barnprogram om renhållningsverk och miljonprogram.

Det är naturligtvis inte vem som helst som kommer in på kursen. Därför finns LAS. Efter två års anställningstid sorteras de flesta ut. Bara de som i sina reportage kunnat visa de positiva effekterna med politisk islam skickas vidare till den slutgiltiga utbildningen, samt de som lyckats klippa bort flest rasistiska stereotyper i gamla tecknade filmer. Undantag görs förstås för utlandsfödda med funktionsvariationer och flytande könstillhörighet, som per automatik hamnar i gräddfilen. Alla som någonsin slagit på SVT har ju sett hur programmen fullkomligt domineras av utlandsfödda med funktionsvariationer och flytande könstillhörighet.

För att alls komma på fråga för provanställning på SR och SVT får man förstås gå igenom diverse politiska tester, där man måste bevisa att man alltid tänkt rätt och alltid sagt ”chokladboll”, ”uramerikansommar” och ”sametäcke”.

Naturligtvis har heller inga chefer problem med att jag skriver i ETC. Den är ju vänster, eller som det heter i public services interna dokument: ”Objektiv och rättänkande”.

För övrigt ... anser jag attav alla irriterande personlighetstyper som befolkar sociala medier – Trollet, Den Rättfärdige, Den Alltigenom Goda, Den Som Tror Att Bruket Av Ordet ”Ehuru” Får En Att Framstå Som Något Annat Än Lillgammal – är den mest irriterande Genomskådaren. Inte för att Genomskådaren någonsin genomskådat något, utan för att hur överbevisad vederbörande än blir så kommer varje bevis bara att bekräfta vad Genomskådaren redan visste.

PRENUMERERA PÅ ETC HELG

Den här artikeln kommer från veckans ETC Helg.
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.

Kalle Lind
Kalle Lind 

Kallar sig helst skriftställare, liksom ­Strindberg, Kar de Mumma och Jan Myrdal före honom. Andra kallar honom ofta skämtare. Han skriver tv-manus, radiokrönikor och böcker som oftast kan placeras under rubriken ”satir”.