Krönika. Dilan Apak.

2020-03-08 17:45
Puffetikett
ETC Nyhetsmagasin

Tänk corona-positivt!

Vad det nu än är som sker och hur allvarligt det än blir, så blir allt lättare med ett gott humör!

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Min käre far ringde mig häromdagen för att kolla om vi har ordentligt med mat och handsprit hemma i Malmö. Han är en sån du aldrig skulle ta för en prepper – men så kom corona. Jag svarade att han kan vara lugn, jag tvättar händerna, hostar i armvecket och undviker folk – som vanligt egentligen. Jag nämnde också att jag tänkte skriva en krönika om corona varpå han snabbt och allvarligt sa: ”Inte skämt hoppas jag. Det här är ingenting att skämta om.”

Tyvärr har min far inte fattat vilken effekt det har på humorister att höra: ”det där får du inte skämta om, det är allvarligt”. Men jag är inte här för att skämta! Jag är här för att jag uppfattat att det pågår en kris och människor verkar inte kunna hålla sig lugna. Och vad det nu än är som sker och hur allvarligt det än blir, så blir allt lättare med ett gott humör!

Jag vill bara, som sig bör vid globala och storpolitiska händelser, hjälpa er att välja glädjen. Detta görs med hjälp av punktlista: 

• Tänk att alla äckel som inte tvättar händerna efter sig på toa i vanliga fall MÅSTE göra det nu! För annars dör de.

• Tänk att corona är jättebra mot våra långdistansresor! Flygskammen tycker jag har funkat sådär. Den verkar ha fått oss att prata om att vi verkligen borde resa mindre medan vi bokar våra biljetter till Thailand. Och det är ju bra att prata om saker! Men corona har fått oss att agera! En måste inte åka skidor i norra Italien på sportlovet. En kan också stanna hemma och titta på alla de fina blommorna som slagit ut för tidigt!

• Tänk att du får stanna hemma från jobbet!!! Eller skolka!!! Det äger. Nu kanske du tänker ”men herregud sluta dra så låga skämt om corona, det är inte ‘kul’ att vara hemma medan det härjar ett supervirus som kan ha ihjäl folk en känner?” Och ”vårdpersonal måste ändå jobba!” osv. Till dig vill jag upprepa att jag är här för att välja glädjen, inte se verkligheten för vad den är för jag orkar inte vara deprimerad just nu, ok? 

• Tänk att OM corona faktiskt är domedagen, så fett det vore ändå!! Här har människan skrikit om domedagen i evigheter, så kom den! Ha! Tänk att vi listade ut det ändå. Människan vs. Kosmos Mysterier: 1–0.

• Tänk att du är inte flykting i alla fall! Och används som ett vapen i det fria Europa, där en ström av människor i nöd förklaras som ett hot länder emellan. Blir skjuten på vid en gräns eller trakasserad i en överfull gummibåt där ingen kan springa för skydd. Kanske hamnar nånstans där du inte blir skjuten på men ändå får höra att du ska försvaras mot. Kanske blir försvarad mot om du har otur. För att eftersom du har mindre eller ingenting är du här för att ta allt (vilket är konstigt, för du får så lite medel att ta för dig med så hur själva du blir ett hot är ett mysterium, vilket får dig att undra om det är du som är galen). Så får du corona på allt det. Nä fyfan. •

För övrigt måste jag åka tåg till Danmark snart och jag är livrädd att bli sjuk men också livrädd för att ha på mig ett sånt där munskydd i kollektivtrafiken. Det skulle vara så pinsamt.

PRENUMERERA PÅ ETC HELG

Den här artikeln kommer från veckans ETC Helg.
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.