Hoppa till innehållet

Krönika

Kristin McMillen: Det är mitt fel att restaurangen kallade vinet ”urinprovs-gult”

Bild: Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC.

Störiga stockholmare som jag själv är främsta orsaken till att det gått sådan inflation i ­upplevelsen ”fin restaurang” att premiumkrogarna nu måste konkurrera med något annat än god mat, molekylär gastronomi och fermenterat skum.

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

När jag för några månader sedan besökte en av Stockholms absoluta topprestauranger fick jag inte ens frågan vad jag ville dricka. Istället drämde den snubbiga kyparen ner ett tjockt dricksglas på bordet framför mig. Han kallade innehållet för köksgrogg.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00