Hoppa till innehållet

Krönika

Kristin McMillen: Det är mitt fel att restaurangen kallade vinet ”urinprovs-gult”

Bild: Pontus Lundahl/TT

Dagens ETC.

Störiga stockholmare som jag själv är främsta orsaken till att det gått sådan inflation i ­upplevelsen ”fin restaurang” att premiumkrogarna nu måste konkurrera med något annat än god mat, molekylär gastronomi och fermenterat skum.

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

När jag för några månader sedan besökte en av Stockholms absoluta topprestauranger fick jag inte ens frågan vad jag ville dricka. Istället drämde den snubbiga kyparen ner ett tjockt dricksglas på bordet framför mig. Han kallade innehållet för köksgrogg.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser