Krönika. Özz Nûjen.

2019-04-08 18:30
Puffetikett
Dagens ETC

235 kronor för en jävla pizza!?

Inget säger så mycket om dig som person och medborgare som din bostad och ditt bostadsområde.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Vi är små små sandkorn på en liten liten stenkula som inte ens syns, så små är vi i en helt betydelselös liten liten galax i ett ofattbart stort oändligt universum som dessutom expanderar...

Men nu till det viktigaste.

Var ska en bo?

Var får en bo?

Vilka områden ska en undvika?

Och varför skriver jag en istället för man?


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Jo, alltid irriterar det någon. Och oftast är det en ”man”.

Vissa verkar inte ens bo i riktiga hem utan deras hem är Twitter och på sociala medier där de blandar sig i allt och kommenterar och startar drev, bråk och hittar på lögner och halvsanningar om personer och organisationer som de hatar eller ogillar. 

Och jag tänker osökt på den nuvarande stackars påven som avskaffade helvetet men sedan så tog det hus i helvete på Twitter och sociala medier. 

Så Vatikanen fick gå ut med en rättelse och ta tillbaka det påven sagt. De blev helt enkelt tvungna, för inte ens Guds ställföreträdare på jorden undkommer drev på sociala medier.

Helvetet finns och det är detta vi bor i...

Men åter till det viktigaste:

Var ska en hitta sitt drömhem?

Var ska en leta?

Var passar en in någonstans?

Ja, kanske inte bland de som blir arga på en för att en inte skriver man. För inget säger så mycket om dig som person och medborgare som din bostad och ditt bostadsområde.

Beroende på först område och sedan om du säger att du bor på en herrgård, i villa, radhus, takvåning, bostadsrätt, hyresrätt, har ägande­lägenhet eller bor i andra eller i tredje hand eller inget hem eller tak över huvudet, överhuvudtaget, så blir du genast placerad i ett fack, ett fack som mer är som ett skruvstäd. 

Lyckad eller loser, rik eller fattig, framgångsrik eller lat, bra att lära känna eller någon att bara gå förbi och så vidare. 

Så vem vill du vara eller ge sken av att vara? Det är den frågan som besvaras efter ditt svar på var och hur du bor.

Och nej, det spelar ingen roll att du inte tycker att det är en rättvis bild av dig som människa eller någon vidare sann bild av ditt bostadsområde som ”finare” eller ”jaha, oj bor du där!?” för folk vet ändå och de har hört och känner till hur det är ställt med där du bor. 

De kan längta till att kanske någon dag kunna flytta till ditt ”finare” område eller så skulle de aldrig våga att sätta sin fot i ditt område.

Den trista och hårda sanningen är att det är tyvärr farligare att bo i vissa områden och det är ju bara ren fakta! 

Min brorsas fru berättade att hon vågade sig ut häromveckan, och hon blev rånad DIREKT: 78 kronor för en jävla smoothie!?! Jag vägrar att besöka det området och det spelar ingen roll hur fint de bor eller hur tryggt det är för barnen att växa upp där. 

78 kronor för en smoothie. Aldrig i livet! 

Det är ju direkt livsfarligt. 

Vad är nästa? 

Och tyvärr såg jag det bara för några dagar sedan. 

Jag hade ett ärende, ett möte med en kompis i en lite ”finare” stadsdel i vår vackra huvudstad Stockholm. Jag trodde inte mina ögon först. Men det var bara att gapa resignerat och låta hakan falla. En pizza för 235 kronor? 

Alltså ärligt, bor du i närheten av en sådan pizzeria så bor du fel. Basta!

Det spelar ingen roll om området är fint eller att folk där har fått för sig att prata med öppen uppdragen mun mot näsan, som precis inför en nysning, samtidigt som de har öfvre tandraden lite lätt tryckt mot underläppen. 

Du kanske tänker: Men din patetiska såsse jag är så rik så att jag inte bryr mig, för håhå då behöver jag ju typ inte bry mig. 

Eller så är du helt enkelt så lättlurad att du inte ens fattar att du blir lurad på minst 150 kronor på varje sådan pizza. 

Men sen så såg jag mig runtomkring och tittade på folk och tänkte att vem fan är du att döma, herr Nûjen?  Du bor ju själv i denna stad (Stockholm) och har själv gjort en väldigt bra bostadskarriär.  Kan det inte bara vara så enkelt att de flesta som är där och bor där kanske bara vill smälta in och att detta var och är deras drömområde att bo i?

Och vad vet du, mister Nûjen, om vad de har fått göra, utstå eller gått igenom för att kunna bo i det området? 

De kanske har kämpat jättehårt och jättelänge för detta och kanske kämpar och sliter ännu för att fortsätta kunna bo i detta fina område och då gladeligen har de själva valt att tugga i sig detta... En pizza som kostar fucking 235 kronor!

Ja, kanske har jag fel och jag har säkert alldeles för många fördomar för mitt eget bästa, men där drar i alla fall jag min gräns. 

EN JÄVLA PIZZA FöR 235 KRONOR? 

Nej! säger jag. Stopp och belägg!

Men sådana är vi människor, de flesta av oss. Vi vill bara ha ett hem, bara hitta ett hem där vi smälter in, där vi vill smälta in i och bli en del av. Kosta vad det kosta vill även om det kostar 235 kronor för en pizza i ett bostadsområde, i en liten storstad, i ett litet land, i en liten världsdel, på ett litet klot, som egentligen bara är en liten liten stenkula som inte ens syns, så små är vi i en helt betydelselöst liten liten galax i ett ofattbart stort oändligt universum som dessutom expanderar...

Men det är här vi bor och det är här vi väljer att bo, och med vilka vi vill och inte vill bo nära. 

Förresten, hur mycket har du i bostadslån?

Där kan vi på riktigt snacka om att vara fast i ett fack och att vara placerad i ett skruvstäd...  Några procents höjning av bostadsräntan så kommer det att bli ett helvete för många av oss, inklusive mig. 

En kommande räntehöjning kommer att bli en jävla skärseld att ta sig igenom och en hel del av oss kommer att ryka och hamna på bar backe. 

Vi får väl se vad våra penningtvättande skurkbanker Swedbank och Nordea hittar på?