
Att svenskars kost är ohållbar beror främst på en högre konsumtion av mjölk och kött, konstaterar Elin Röös som är delförfattare till rapporten.
Bild: ShutterstockDagens ETC
Svenskars kost är långt ifrån hållbar. Tvärtom är vi ett av de länder som släpper ut mest växthusgaser genom kosten. Några effekter av våra ohållbara matvanor är klimatförändringar, förlust av biologisk mångfald och övergödning, enligt en ny rapport.
Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren
Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text