Hoppa till innehållet

Göteborg

Maja Rosén tröttnade på ångesten och startade kampanj mot flyget

”Jag har inte klimatångest längre. Det är fantastiskt, värt vad som helst. Jag känner att ’vad kul det är att ändå försöka’ och att så många gör det” säger Maja Rosén.
”Jag har inte klimatångest längre. Det är fantastiskt, värt vad som helst. Jag känner att ’vad kul det är att ändå försöka’ och att så många gör det” säger Maja Rosén. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Hon lämnade läkarprogrammet för att få fler att sluta flyga. Styrsöbon Maja Rosén har inte klimatångest längre, men en fast övertygelse om att individens insats är viktig i kampen. – För mig vore det väldigt sorgligt om vi människor bara skulle agera efter vår moraliska kompass under tvång.

Maja Rosén står bakom kampanjen Flygfritt 2019. Trots en ökad medvetenhet om flygets påverkan på miljön ökar antalet flygresor. En av de frågor som Maja Rosén tycker är svårast att bemöta är hur de som har sin familj i andra världsdelar ska göra. Hon har förståelse för dem som har det så, men menar att det också måste viktas mot den framtid som FN:s klimatpanel, IPCC, lagt fram.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser