Hoppa till innehållet

Inrikes

"Vissa anläggningar har nästan utedass"

"Vi vet ju vad sporten och livet med hästar kan göra med en, hur fostrande sporten är. Jag förstår inte varför det inte satsas mer pengar", säger Lisen Bratt Fredricson.
"Vi vet ju vad sporten och livet med hästar kan göra med en, hur fostrande sporten är. Jag förstår inte varför det inte satsas mer pengar", säger Lisen Bratt Fredricson. Bild: Bild: Andrea Brask/DN/TT

Dagens ETC.

Det pågår en gigantisk hästfest i Göteborg. Tusentals ridsportfrälsta bänkar sig i dagarna i Scandinavium för att följa dressyr och hoppning i världsklass från läktaren. Och det våras för ridsporten – trots att den fortfarande underrapporteras. "Men det räcker att öppna dörren till en redaktion för att märka att något har förändrats", säger den före detta OS-ryttaren Lisen Bratt Fredricson.

Gothenburg Horse show röstades förra året fram som världens bästa inomhustävling av de internationella hoppryttarna och är en av världens tre största ridsporttävlingar. Sedan starten våren 1977 har över 2,5 miljoner hästälskare besökt evenemanget. Trots det har mediernas rapportering behandlat festen som en nästintill lokal angelägenhet. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 99 kr

Från

Spara 603 kr och läs ända fram till vår.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser