Hoppa till innehållet

Inrikes

”Undrar om de har förstått riskerna”

Boende på senior- eller trygghetsboenden kan löpa stor risk vid coronasmitta, men är svårare att skydda.”Man ser inte allvaret i vad konsekvenserna kan bli eftersom människor som bor här är sjuka”, säger Ingrid.
Boende på senior- eller trygghetsboenden kan löpa stor risk vid coronasmitta, men är svårare att skydda.”Man ser inte allvaret i vad konsekvenserna kan bli eftersom människor som bor här är sjuka”, säger Ingrid. Bild: Bild: Privat

Dagens ETC.

En grupp äldre som kan löpa stor risk vid coronasmitta, men som är svårare att skydda, är de som bor på så kallade senior- eller trygghetsboenden. Dessa fungerar som vanliga hyreshus men har gemensamma utrymmen som lunchrestauranger och sällskapsrum.

Ingrid, som inte vill gå ut med sitt efternamn i tidningen, bor på ett seniorboende i Stockholm norrort. Hon är 67 år och tillhör riskgruppen då hon bland annat har inflammatoriska sjukdomar. Hon berättar att hon är livrädd för att gå utanför sin dörr i sitt hus, efter att ha konstaterat att de gemensamma utrymmena besöks nästan som vanligt av vissa av hennes grannar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser