Hoppa till innehållet

Inrikes

Stödet växer för att stoppa avvisningar till Afghanistan

Flyktingar från Afghanistan fyllde åhörarläktaren i riksdagshuset i september. / Asylsökande manifesterar på Medborgarplatsen för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. I förgrunden Fatemeh Khavari, talesperson för nätverket Ung i Sverige.
Flyktingar från Afghanistan fyllde åhörarläktaren i riksdagshuset i september. / Asylsökande manifesterar på Medborgarplatsen för att stoppa utvisningarna till Afghanistan. I förgrunden Fatemeh Khavari, talesperson för nätverket Ung i Sverige. Bild: Bilder: Claudio Bresciani/TT / Lars Pehrson/SvD/TT

Dagens ETC.

Frågan om en flyktingamnesti splittrar såväl regeringen som Socialdemokraterna och Alliansen. Socialdemokraternas ledning, Liberalerna och Moderaterna vill inte lägga sig i Migrationsverkets bedömningar. Men samtidigt vill Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet samt enskilda socialdemokrater agera.

Situationen för de ensamkommande flyktingbarnen från Afghanistan har återigen aktualiserats i och med att Röda korset nu beslutat sig för att drastiskt dra ned på sin verksamhet i landet till följd av det instabila säkerhetsläget för organisationens personal.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00