Malmö.

2015-07-22 09:18
En man skadades lindrigt vid en explosion natten mot tisdagen. Sprängningen ägde rum utanför en samlingslokal på Norra Grängesbergsgatan. Bild: Andreas Hillergren/TT
En man skadades lindrigt vid en explosion natten mot tisdagen. Sprängningen ägde rum utanför en samlingslokal på Norra Grängesbergsgatan.

Sommaren i Malmö har varit våldsam

Skottlossning, mordförsök, bilbränder och handgranater. Det har varit en våldsam sommar i Malmö i år.

Läs också: "Stoppa droghandeln vid våra hem"

7 juni

Två män knivskärs i Rosengård, men polisen vill inte göra några kopplingar mellan dåden eller till några kriminella grupperingar.

Något senare beskjuts en lägenhet på Ramels väg. Kulan tros vara avsedd för en 27-årig informatör i målet om bomben mot Viktoria Park.

8 juni

Stor skottlossning på Ramels väg i Rosengård. Polisen griper 27 personer misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. De flesta släpps efter några timmar.

12 juni

Det kommer ett larm om ett stort bråk vid Rasmusgatan i Seved. 20 personer ska vara inblandade. Strax efter att polisen har lämnat platsen sprängs en bomb och en person skadas.

13 juni

Fyra personer skottskadas på Rasmusgatan i Seved.

16 juni

En kraftig explosion och en bilbrand anmäls i Almgården, ett stenkast från Ramels väg i Rosengård.

19 juni

Sex bilar sätts i brand på Hårds väg i Rosengård.

20 juni

Polisen får larm om en skottlossning i Söderkulla nära Lindängen. Senare kommer en man in med en skottskada i benet.

Handgranater kastas mot ett hus i Kroksbäck. Polisen spärrar av ett stort område.

22 juni

Ny skottlossning på Ramels väg, denna gång mitt på dagen mot en lägenhet.

24 juni

Under natten till onsdagen hittas en bomb i ett garage i Kroksbäck. Det rör sig om samma hus som någon kastade handgranater mot den.

29 juni

En man knivskärs efter ett bråk på Ramels väg. Mannen har inte livshotande skador och polisen kan snabbt gripa en gärningsman som är misstänkt för mordförsök.

8 juli

En man kommer in till akuten med en skottskada. Polisen säger inte mycket om dådet, men han ska ha blivit skjuten i armen.

10 juli

En man skjuts i benet på Bangatan. Polisen har ingen misstänkt gärningsman.

11 juli

Polisen larmas om flera smällar på von Lingens väg. På platsen kan polisen göra fynd som tyder på att det rört sig om en skottlossning.13 juli

Runt klockan sju på morgonen detonerar en kraftig sprängladdning utanför en fastighet i Augustenborg. Polisen misstänker att det rör sig om en handgranat.

17 juli

En bil sprängs på Branteviksgatan i Malmö Ingen person ska ha skadats.

18 juli

En man skjuts mitt på dagen i rondellen vid Folkets park. Dådet är en upptrappning på den senaste tidens alltmer hätska stämning i anslutning till droghandeln.

Åtta timmar senare skjuts ytterligare en man på Eriksrogatan. Polisen beskriver hans tillstånd som allvarligt men stabilt.

21 juli

En man skadas lindrigt i en förmodad granatattack mot en samlingslokal på Norra Grängesbergsgatan.

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter