Hoppa till innehållet

Inrikes

Så kan pandemin påverka matvanorna i framtiden

Pandemin kommer att påverka hur vi äter i framtiden, menar Richard Tellström.
Pandemin kommer att påverka hur vi äter i framtiden, menar Richard Tellström. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Kommer coronapandemin få oss att äta mer hållbar och grön mat eller går vi tillbaka till mer traditionell kost? Oavsett vilket kommer vi få se en helt ny matvåg. Det menar måltidsforskaren Richard Tellström.

Matkulturen utvecklas ständigt, och påverkas av vad som händer i världen. Och även coronapandemin kommer att sätta spår i vad vi äter framöver, menar måltidsforskaren Richard Tellström, känd från bland annat SVT-programmet Historieätarna.

– Kreativiteten kommer inte släppas loss förrän ett vaccin är på plats och sen tar det ytterligare sex månader. Om man räknar med att det kommer ett vaccin vid nästa halvårsskifte har vi ingen ny matkultur förrän 2022, menar Richard Tellström.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser