Hoppa till innehållet

Inrikes

Regnbågen – världens första seniorboende för hbt-personer

Christer Fällman och Björn Lundstedt var bland de första som flyttade in i huset. Idag är de goda vänner och håller varandra om ryggen. Tillsammans fortsätter de kämpa för boendets framtid.
Christer Fällman och Björn Lundstedt var bland de första som flyttade in i huset. Idag är de goda vänner och håller varandra om ryggen. Tillsammans fortsätter de kämpa för boendets framtid. Bild: Bild: Zanna Nordqvist

ETC nyhetsmagasin.

Boendet öppnade 2013 – då hade föreningen svårt att fylla sina lägenheter. Idag står över 200 personer i kö för att få plats på världens första seniorboende för hbt-personer i Stockholm. – Här stöttar vi varandra och ger varandra luft under vingarna. Vissa reser tillsammans, berättar Christer Fällman som är grundare av boendet.

Vid Gärdet i Stockholm ligger ett hyreshus med seniorbostäder. Människor med olika livshistorier, intressen och åsikter bor tillsammans för att de vill ha ett tryggt boende anpassat för äldre. Högst upp i huset, på de tre översta våningarna, finns någonting unikt. Regnbågsfärgade flaggor pryder korridorernas fönster och de som bor här har mer gemensamt än att de är seniorer. Tillsammans driver de nämligen världens första seniorboende för hbt-personer, Regnbågens seniorboende.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs nyhetsmagasinet digitalt en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00