Hoppa till innehållet

Inrikes

Redo att köra över MP: Socialdemokraterna får hård kritik av S-röster

”Vi har vetat hela tiden att det här är en av de svåraste frågorna i januariavtalet”, säger Daniel Färm, tankesmedjan Tiden.
”Vi har vetat hela tiden att det här är en av de svåraste frågorna i januariavtalet”, säger Daniel Färm, tankesmedjan Tiden. Bild: Foto: Thomas Johansson / TT

Dagens ETC

Socialdemokraterna står redo att köra över regeringspartnern Miljöpartiet i migrationspolitiken. En regeringskris hägrar och även inom S är många kritiska till partiets agerande. –Om man nu månar så mycket om integrationen borde man värna saker som stärker integration, som permanenta uppehållstillstånd, säger Ulf Bjereld, förbundsordförande för Socialdemokrater för tro och solidaritet.

Enligt januariavtalet ska Migrationskommittén enas om hur Sveriges framtida migrationspolitik ska se ut. Socialdemokraterna är enligt många rapporter redo att överge Miljöpartiet till förmån för en bredare överenskommelse, någonting som bland annat skulle innebära ett volymmål för asylinvandringen. I fredags förhandlade S med de fyra borgerliga partierna, medan Miljöpartiet hölls utanför, vilket ledde till att MP kallade till krismöten under helgen. Nu gungar regeringssamarbetet rejält. Enligt källor till bland annat Expressen ska det finnas en stark vilja inom partiet att lämna regeringen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser