Inrikes

Nytt svenskt köttrekord: 88 kilo per år

Kronfågel i Valla utanför Katrineholm.
Kronfågel i Valla utanför Katrineholm. Bild: Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Dagens ETC. Många skolor har köttfria måndagar och frysdiskarna svämmar över av falafel och morotspuckar. Den vegetariska trenden är stark – ändå äter svenskarna mer kött än någonsin. Hur är det möjligt?

Tv-kockarna har börjat grilla rotsaker i stället för fläskfiléer och bokhandlarna är fulla av vegetariska kokböcker. Många skolor och äldreboenden serverar mindre kött och majoriteten av svenskarna säger att de vill äta mer vegetariskt. Därför blev Jordbruksverkets utredare Åsa Lannhard Öberg förvånad när hon såg de nya siffrorna över svenskarnas köttkonsumtion.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser