Inrikes.

2020-09-15 15:35
  • Pa Modu Jack med dottern Ndella Jack. Foto: Privat
    Pa Modu Jack med dottern Ndella Jack.
  • Minnesplats för Ndella Jack. Foto: Stina Stjernkvist/TT
    Minnesplats för Ndella Jack.
Puffetikett
Dagens ETC

Ndella Jacks pappa om domen: De borde få livstid men bevisen räcker inte

De två männen som friades för mordet på 18-åriga Ndella Jack döms i hovrätten till 16 respektive 12 års fängelse för medhjälp till mord och försök till mord. Men Ndellas pappa är besviken.

– Alla vet att det var de två som mördade min dotter. De skulle ha livstid, men bevisen räckte inte till, säger Pa Modu Jack.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

De två män som friades av Solna tingsrätt för det uppmärksammade mordet på den 18-åriga Ndella Jack i Stockholmsförorten Råcksta i augusti i fjol dömdes idag av hovrätten till 16 respektive 12 års fängelse.

Den ena mannen döms för medhjälp till mord vid skjutningen med automatvapen, som egentligen var riktad mot Ndella Jacks man, men istället träffade henne med minst 19 skott.

Den andra mannen döms för medhjälp till försök till mord. En av männen döms även för medhjälp till försök till mord i Nacka i september 2019. Även då tros måltavlan ha varit Ndella Jacks man. Domarna fastställs av hovrätten till 16 respektive 12 års fängelse.

”Åtminstone ett straff”

Pa Modu Jack, som är Ndellas pappa, berättar att han fortfarande tänker på sin dotter varje dag och att han ser henne överallt. Han är inte nöjd med hovrättens dom:

– Det är åtminstone ett straff och på så vis bättre än den friande domen i tingsrätten, men det är för lite. De borde ha fått livstid. Alla vet att det var de två som mördade min dotter, men bevisen räckte inte till. Därför döms de bara för medhjälp och försök till mord, säger en uppgiven Pa Modu Jack till Dagens ETC.

Att männen över huvud taget döms beror på att hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten och kommer fram till att det vid en sammanvägning av den utredning som åklagaren presenterat är ställt bortom rimligt tvivel att männen har medverkat till mord och försök till mord genom att bland annat ha skaffat fram en flyktbil samt ”tagit befattning med de vapen som använts”, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.