Inrikes.

2018-01-12 13:30
BILD: Henrik Montgomery/TT

MP-politiker går till SD

Linda Nilsson hade flera förtroendeuppdrag för Miljöpartiet i Norrköping. Nu har hon oväntat bytt parti – till Sverigedemokraterna. Hon menar att Miljöpartiet mest är ett stödhjul till sossarna och att partiet är alldeles för flygfientligt för hennes smak.

Linda Nilsson gick med i Miljöpartiet 2008 och var fram till för några dagar sedan ersättare i kommunfullmäktige i Norrköping. I går meddelade SD att hon gått med i deras parti istället.

– Jag känner inte igen mig i Miljöpartiet som jag gick med i. Nu är man något stödhjul till Socialdemokraterna. Man säljer sig själv utan att få något vettigt ut av det, säger Linda Nilsson till Dagens ETC.

Linda Nilsson, som invandrade till Sverige från Åland 2007, förklarar att hon är kritisk till den svenska invandringspolitiken. Det ställs för få krav och det leder till att folk hamnar utanför samhället, menar hon.

– Man kan jämföra med hur det är i Finland. Där säger de hej och välkommen och detta och detta förväntar vi oss av dig.

Inbrott på sin krog

Droppen som fick den gröna bägaren att rinna över kom i julhelgen då hon fick inbrott på sin krog. I raseri skrev Linda Nilsson på Facebook och kallade förövarna för  ”pissluder”, ”parasitjävel” och ”samhällsbörda”. En miljöpartikamrat uppmanade henne då att fundera över sina politiska uppdrag. Linda Nilsson sitter också i styrelsen för Norrköping Airport och tycker att hennes forna parti alltid varit alltför fientligt inställda till flyget.

– Det är kanske dags att man utvecklar Miljöpartiet så de blir lite mer med i matchen. Eller så kanske jag bara inte är tillräckligt gammal för att krypa in under en sten och sätta mig i ån.

DIGITAL PRENUMERATION

FÖRSTA MÅNADEN GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första månaden. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Beställ” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter

Linda Nilsson

Yrke: Krögare och företagare

Ålder: 35

Bor: Norrköping

Aktuell: Nybakad Sverigedemokrat. Har bytt från Miljöparitet efter tio år som medlem.