Hoppa till innehållet

Inrikes

Han bakar limpor på tusenåriga spannmål: ”Det förflutna är framtiden”

Sébastien Boudet på sitt hantverksbageri i Söderhallarna i Stockholm. 
Sébastien Boudet på sitt hantverksbageri i Söderhallarna i Stockholm.  Bild: Bild: Jesper Jäger-Ärlestad

Dagens ETC

Sébastien Boudet driver en revolution i det tysta. Genom att baka bröd. ”Vi försöker ligga i spetsen här, stå på barrikaderna.”

Söderhallarna vid Medborgarplatsen i Stockholm har precis öppnat för dagen och än så länge är det ett fåtal kunder i hallen. En väktare lunkar sakta fram och kockarna förbereder maten för dagen. Några av dem slänger nyfikna blickar en bit bort i hallen.

Där står Sébastien Boudet, den fransk-svenska kändisbagaren som ofta syns i rutan och som är uppvuxen i Paris och Sarthe. Han har sitt hantverksbageri i hallen och idag gör han en reklamfilm med Emilia Löf Karlsson, utnämnd till årets yogalärare 2020.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser