Hoppa till innehållet

Intervju

Hon vill utjämna maktbalansen mellan barn och vuxna

”De barn som inte får stanna i Sverige, som går en väldigt oviss framtid till mötes, med väldigt lite resurser och stöd runt omkring sig, de har vi jobbat mycket med”, säger Elin Wernquist, generalsekreterare för barnrättsorganisation Barnrättsbyrån.
”De barn som inte får stanna i Sverige, som går en väldigt oviss framtid till mötes, med väldigt lite resurser och stöd runt omkring sig, de har vi jobbat mycket med”, säger Elin Wernquist, generalsekreterare för barnrättsorganisation Barnrättsbyrån. Bild: Bild: Press

Dagens ETC.

Elin Wernquist har arbetat med utsatta barn i ett decennium och idag är hon generalsekreterare för barnrättsorganisationen Barnrättsbyrån, som ger barn och unga stöd när de behöver hjälp i sina förhållanden till myndigheter. I veckan får organisationen Child 10-priset. – Det betyder jättemycket, inte minst som moraliskt stöd, säger hon.

Dagens ETC möter Elin Wernquist i Barnrättsbyråns nya kontor på Södermalm i Stockholm. Lokalen är ganska stor och väggarna i rummet där vi sätter oss är täckta av listor på saker som ska göras – från valberedning och rekrytering till fixa köket. Det är bara sedan i mars som Barnrättsbyrån, tidigare en del av Ersta diakoni, står på egna ben.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för bara 99 kr

Från

Spara 603 kr och läs ända fram till vår.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln