Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Framgångsrik kamp mot kärnvapen

"Kärnvapen är helt bisarra och har alltid lyckats stå ovanför vanliga lagar. Det är det vi försöker få bort med det här avtalet. Vi ska inte längre ha sådana vapen", säger Beatrice Fihn, chef för ICAN, International campaign to abolish nucelar weapons.
"Kärnvapen är helt bisarra och har alltid lyckats stå ovanför vanliga lagar. Det är det vi försöker få bort med det här avtalet. Vi ska inte längre ha sådana vapen", säger Beatrice Fihn, chef för ICAN, International campaign to abolish nucelar weapons. Bild: ETC Media

ETC Göteborg.

Uppdatering 6 oktober 2017: Organisationen ICAN som Beatrice Fihn leder har tilldelats Nobels Fredspris 2017. FN har nyligen antagit ett globalt förbud mot kärnvapen. En drivande kraft bakom det historiska avtalet är en kvinna från Angered - Beatrice Fihn, 34. Hon hoppas att Hiroshimadagen nu på söndag blir extra uppmärksammad.

Hon är chef för ICAN (International campaign to abolish nucelar weapons) som är ett överorgan för alla organisationer världen över som driver en kampanj mot kärnvapen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser